Over SWAR

Stichting WijkAccommodaties Roermond (SWAR) beheert en exploiteert twee multifunctionele accommodaties (De Donderie en De Velderie) en twee wijkaccommodaties (Het Trefpunt en De Vlonder).

SWAR faciliteert. Met en binnen onze accommodaties creëert SWAR randvoorwaarden waardoor allerlei activiteiten voor en door inwoners van de specifieke wijken in Roermond gestalte kunnen krijgen. Zolang de wijkgebonden sociaalmaatschappelijke en zorg gerelateerde activiteiten het toelaten, verhuurt SWAR ook ruimte ten behoeve van wijk overstijgende activiteiten en bijvoorbeeld aan zakelijke klanten.

Visie

SWAR is er voor Roermond. De wijkvoorziening is er voor iedereen. SWAR creëert randvoorwaarden waardoor allerlei activiteiten voor en door inwoners in de gemeente Roermond gestalte kunnen krijgen.

Missie

Het is belangrijk dat burgers, instellingen en bedrijven uit Roermond een laagdrempelig wijkvoorziening hebben van waaruit ze met elkaar in en aan hun directe leefomgeving kunnen werken. SWAR werkt aan sociaal, financieel en digitaal toegankelijke wijkvoorzieningen.

SWAR professionaliseert de diverse aspecten van de bedrijfsvoering en ontwikkelt een goed imago. SWAR doet dit door te meten en te verbeteren. Daarvoor zijn keuzes nodig. SWAR weegt belangen tegen elkaar af, investeert in de toekomst en treedt op als dat nodig is. Dat doet ze met hart voor de zaak, integer en met kennis van zaken. In het belang van de inwoners van Roermond.

Inloopspreekuur MEE De Meent Groep

Door SWAR | 4 juni 2021
Lees verder »

Accommodaties SWAR weer open vanaf 5 juni

Door SWAR | 31 mei 2021

Wij hangen de vlag uit….onze accommodaties mogen vanaf 5 juni weer open. U bent van harte welkom, SWAR biedt je…

Lees verder »
De Donderie

01.

De Donderie

in het centrum van de Roermondse wijk de Donderberg

Multifunctionele Accommodatie “De Donderie” is gelegen in het centrum van de Roermondse wijk De Donderberg en is in 2012 geheel verbouwd en vernieuwd. Diverse organisaties houden hier kantoor, daarnaast biedt De Donderie ruime mogelijkheden voor losse verhuur. Zeker ook in combinatie met het café heeft De Donderie qua ruimtes, faciliteiten en mogelijkheden veel te bieden.

02.

De Velderie

in de wijk het Veld, een mooie volkswijk in Roermond. 

Wijkaccommodatie “De Velderie” ligt in de wijk het Veld, een mooie volkswijk in Roermond. De Velderie biedt ruim 1.000 m2 aan spreek-, vergader-, cursus- en kantoorruimte, sportzalen en ruimte voor creatieve activiteiten. In combinatie met de horecafaciliteit is er verder alle ruimte voor feesten en partijen, lunches en versnaperingen.

De Velderie nieuw
De Vlonder nieuw

03.

De Vlonder

centraal gelegen in de Roermondse wijk Hoogvonderen 

Centraal gelegen in de wijk Hoogvonderen ligt wijkaccommodatie “De Vlonder”. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de A73 en een rustige ligging. De wijkaccommodatie heeft recent een volledige make-over ondergaan en is vanaf oktober 2018 de kleinste, maar misschien wel de meest eigentijdse accommodatie die SWAR beheert en exploiteert. Laat u verrassen!

04.

Het Trefpunt

multi-functionele wijkaccommodatie in de wijk De Kemp

Centraal in de wijk de Kemp van Roermond ligt, mooi in het groen, een prachtig monumentaal pand. Het pand deed vroeger dienst als jongensschool van de Kemp en is nu in gebruik als Wijkaccommodatie "Het Trefpunt”. In 2018 hebben zowel binnen- als buitenkant een ingrijpende upgrading ondergaan.

Het Trefpunt nieuw

Komende evenementen

di 15

Expositie Dela Jöris in de Velderie

10 maart @ 00:00 - 31 augustus @ 00:00
Organisator: SWAR Roermond
+31 (0)475 336712
SWAR_Logo
Wat kunnen we voor jou betekenen?Informeer vrijblijvend!

Stichting WijkAccommodaties Roermond
Postbus 2345
6040 DB Roermond

info@swarroermond.nl
+31 (0)475 336712