Skip to content

Over SWAR

Stichting WijkAccommodaties Roermond (SWAR) beheert en exploiteert twee multifunctionele accommodaties (De Donderie en De Velderie) en twee wijkaccommodaties (Het Trefpunt en De Vlonder).

SWAR faciliteert. Met en binnen onze accommodaties creëert SWAR randvoorwaarden waardoor allerlei activiteiten voor en door inwoners van de specifieke wijken in Roermond gestalte kunnen krijgen. Zolang de wijkgebonden sociaalmaatschappelijke en zorg gerelateerde activiteiten het toelaten, verhuurt SWAR ook ruimte ten behoeve van wijk overstijgende activiteiten en bijvoorbeeld aan zakelijke klanten.

Visie

SWAR is er voor Roermond. De wijkvoorziening is er voor iedereen. SWAR creëert randvoorwaarden waardoor allerlei activiteiten voor en door inwoners in de gemeente Roermond gestalte kunnen krijgen.

Missie

Het is belangrijk dat burgers, instellingen en bedrijven uit Roermond een laagdrempelig wijkvoorziening hebben van waaruit ze met elkaar in en aan hun directe leefomgeving kunnen werken. SWAR werkt aan sociaal, financieel en digitaal toegankelijke wijkvoorzieningen.

SWAR professionaliseert de diverse aspecten van de bedrijfsvoering en ontwikkelt een goed imago. SWAR doet dit door te meten en te verbeteren. Daarvoor zijn keuzes nodig. SWAR weegt belangen tegen elkaar af, investeert in de toekomst en treedt op als dat nodig is. Dat doet ze met hart voor de zaak, integer en met kennis van zaken. In het belang van de inwoners van Roermond.

Tweede expositie in De Velderie

Door SWAR Roermond | 9 december 2019

Wilt u genieten van schilderijen en tekeningen ‘van eigen bodem’? Vanaf heden exposeert Hannie Tellekamp-Mintjens maar liefst 15 van haar…

Lees verder »

De SeniorenPCdienst

Door SWAR Roermond | 28 november 2019

De SeniorenPCdienst bestaat uit een groep senioren met een gezamenlijke passie: hun kennis van Windows en iPad. Deze hebben ze…

Lees verder »
De Donderie

01.

De Donderie

in het centrum van de Roermondse wijk de Donderberg

Multifunctionele Accommodatie “De Donderie” is gelegen in het centrum van de Roermondse wijk De Donderberg en is in 2012 geheel verbouwd en vernieuwd. Diverse organisaties houden hier kantoor, daarnaast biedt De Donderie ruime mogelijkheden voor losse verhuur. Zeker ook in combinatie met het café heeft De Donderie qua ruimtes, faciliteiten en mogelijkheden veel te bieden.

02.

De Velderie

in de wijk het Veld, een mooie volkswijk in Roermond. 

Zalencentrum “De Velderie” ligt in de wijk het Veld, een mooie volkswijk in Roermond. De Velderie biedt ruim 1.000 m2 aan spreek-, vergader-, cursus- en kantoorruimte, sportzalen en ruimte voor creatieve activiteiten. In combinatie met de horecafaciliteit is er verder alle ruimte voor feesten en partijen, lunches en versnaperingen.

De Velderie nieuw
De Vlonder nieuw

03.

De Vlonder

centraal gelegen in de Roermondse wijk Hoogvonderen 

Centraal gelegen in de wijk Hoogvonderen ligt wijkaccommodatie “De Vlonder”. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de A73 en een rustige ligging. De wijkaccommodatie heeft recent een volledige make-over ondergaan en is vanaf oktober 2018 de kleinste, maar misschien wel de meest eigentijdse accommodatie die SWAR beheert en exploiteert. Laat u verrassen!

04.

Het Trefpunt

multi-functioneel zalencentrum in de wijk De Kemp

Centraal in de wijk de Kemp van Roermond ligt, mooi in het groen, een prachtig monumentaal pand. Het pand deed vroeger dienst als jongensschool van de Kemp en is nu in gebruik als Wijkaccommodatie "Het Trefpunt”. In 2018 hebben zowel binnen- als buitenkant een ingrijpende upgrading ondergaan.

Het Trefpunt nieuw

Komende evenementen

ma 16

Atelier Met Verve

16 december @ 09:00 - 17:00
Organisator: Met Verve
ma 16

Gymnastiekles

16 december @ 10:45 - 11:45
Organisator: SportService
ma 16

Bridge

16 december @ 13:00 - 17:00
Organisator: Bridgeclub Passage
ma 16

Zumba4u

16 december @ 19:00 - 20:00
Organisator: Zumba4u Dansstudio
di 17

Atelier Met Verve

17 december @ 09:00 - 13:00
Organisator: Met Verve
SWAR_Logo
Wat kunnen we voor jou betekenen?Informeer vrijblijvend!

Stichting WijkAccommodaties Roermond
Postbus 2345
6040 DB Roermond

info@swarroermond.nl
+31 (0)475 336712