Skip to content

De sociale contacten zijn het leukst!

Birol Yüksel was beheerder bij twee accommodaties in het Veld en bij Jongerencentrum de Schatkist voordat hij in 2011 gedetacheerd werd bij SWAR in de Donderie. Birol kreeg al snel een vast contract. Hij is verantwoordelijk voor het gebouw en daar komt heel wat bij kijken. “De sociale contacten met al die verschillende soorten mensen, zijn het leukste aan mijn functie. Ik vind mijn werk echt leuk. Ik heb plezier in wat ik doe.”

Er is altijd iets te doen

Er is voor Birol altijd iets te doen. Deuren openen en sluiten. Zorgen dat alle ruimtes er netjes uitzien. Koffie en thee zetten en rondbrengen. Doorgeven van bepaalde opstellingen in de ruimtes. Voorraden bijvullen. Periodiek controleren van waterinstallatie, brandhaspels en brandmelders. Birol controleert ook regelmatig op andere SWAR-locaties.

“Ik ben vijf dagen in de week bij de Donderie en maak dagelijks rondes door het hele gebouw. Heel veel dingen kan ik zelf onderhouden en repareren. Alleen van elektriciteit blijf ik af, daar schakel ik een bedrijf voor in. Alles gaat goed. Ik heb hier mijn draai wel gevonden, voel me op mijn plek. Twee gemotiveerde, hardwerkende vrijwilligers helpen mee.”
Als Birol niet aan het werk is voor SWAR is hij toch bereikbaar voor calamiteiten, bijvoorbeeld als het brandalarm of inbraakalarm afgaat. “Dat is al een paar keer gebeurd, maar tot nu toe is er gelukkig nog nooit echt ingebroken.”

Luisteren naar wensen

“De Donderie krijgt steeds meer nieuwe klanten en activiteiten. Toch zijn er nog mensen die bij de Donderie aan de oude locatie denken. Die geen idee hebben dat er een mooi, nieuw gebouw staat waar ze een ruimte kunnen reserveren voor allerlei activiteiten. SWAR heeft niet veel reclame gemaakt.”

Ook de ‘nieuwe’ Donderie kan volgens Birol nog wel wat modernisering gebruiken. “Ik luister naar de verwachtingen en wensen van onze klanten en geef hun opmerkingen door aan het bestuur. Zonneschermen en een paar extra tafels zouden geen overbodige luxe zijn. En er komen meer planten. Maar er is al veel gebeurd. Enkele ruimtes hebben een beamer met boxen gekregen. In de hal en de gangen is radio gekomen. In 2017 zijn de CV-ketels vervangen. Ik hoef me niet te vervelen.”

Iedereen kan bij elkaar komen

Volgens Birol ziet de toekomst er goed uit. “Stel dat het zó goed gaat dat hier geen plek meer is voor alle activiteiten, dan zorgen we dat mensen op een andere locatie terecht kunnen, bijvoorbeeld in het Trefpunt of bij de Vlonder. We laten niemand in de kou staan. Het is belangrijk dat iedereen bij elkaar kan komen.”

Birol, beheerder van wijkaccommodatie De Donderie
Stichting WijkAccommodaties Roermond opent de deuren weer

Persbericht SWAR inzake Coronavirus

Update 11 mei 2020

Na de ‘Intelligente Lockdown” worden diverse activiteiten langzaam weer opgestart. Ook Stichting Wijkaccommodaties Roermond (SWAR) opent de deuren van De Velderie, De Donderie, De Vlonder en Het Trefpunt weer. De richtlijnen van het RIVM worden hierbij uiteraard strikt gevolgd.

·      De accommodaties zijn op basis van reservering en met inachtneming van de geldende hygiëne- en gedragsmaatregelen weer toegankelijk voor haar vaste en flexibele huurders.

·      Voor noodzakelijke en werk-gerelateerde bijeenkomsten  kunnen wij in overleg, per direct en afhankelijk van de capaciteitsbehoefte,  ruimtes beschikbaar stellen.

·      Blijkt het thuiswerken niet te lukken, dan kunnen we een flexibele werkplek aanbieden, betaalbaar en van alle gemakken voorzien.

Hiermee biedt SWAR weer de sociaal, financieel en digitaal toegankelijke wijkvoorzieningen.

Voor reserveringen, informatie of advies: mail naar info@swarroermond.nl of bel met 0475-336712.

Graag tot binnenkort!