Verbeterde akoestiek in wijkaccommodatie De Donderie

Dagelijks maken vele buurtbewoners van de Donderberg gebruik van de zalen in wijkaccommodatie De Donderie.

Om te vergaderen en te leren, om elkaar te ontmoeten tijdens het bridgen, schilderen, kienen of line-dancen. Of om een verjaardag of bruiloft te vieren en met carnaval wordt hier ook volop feest gevierd door de carnavalsvereniging en haar leden. En dat zijn dan nog maar een paar voorbeelden van alle activiteiten die hier plaatsvinden.

Akoestiek

Het doel van deze ruimtes is o.a. ontmoeten en communiceren met elkaar. De sociale factor is belangrijk.

Goede communicatie betekent dat je goed naar elkaar kunt luisteren. Akoestiek speelt daarbij een belangrijke rol. Tot nog toe was deze akoestiek niet optimaal en dat geeft “ruis” in je communicatie.

De nieuwe akoestische panelen bieden daar de oplossing. Geen galm, maar een rustige omgeving waar je elkaar goed kunt verstaan.

Foto’s van Pieter Kersten

De akoestische panelen zijn bedrukt met prachtige foto’s van de Roermondse fotograaf Pieter Kersten.

Hij is woonachtig op de Donderberg en een belangrijke kartrekker van de verschillende ontmoetingsactiviteiten in De Donderie.

Het was dus bijna vanzelfsprekend dat zijn foto’s van Roermond en omgeving en van de activiteiten die hier worden georganiseerd, op de panelen werden afgebeeld.

Verschillende thema’s

Per zaal is er voor een thema gekozen:

  1. De natuur rondom Roermond
  2. Roermondse gebouwen
  3. Activiteiten in De Donderie

Daarmee wordt de verbondenheid van De Donderie met Roermond én de gebruikers van de zalen visueel weergegeven. Met een prachtig eindresultaat, waarbij het comfort voor de bezoekers en gebruikers van de Donderie centraal staat.

Samenwerking

Dit project is een voorbeeld van de samenwerking tussen de gebruikers van de wijkaccommodatie en de SWAR, Stichting Wijk Accommodaties Roermond.

De SWAR is verantwoordelijk voor het beheer van de accommodaties en het comfort van de gebruikers staat in haar visie centraal. Iedereen moet zich welkom voelen bij de verschillende accommodaties.

Een belangrijke vraag vanuit de gebruikers van de Donderie was de verbetering van de akoestiek. En met deze stijlvolle akoestische panelen heeft men een goede oplossing gevonden voor dit vraagstuk.

SWAR biedt je ruimte.