Chris Bremmers repeteert al met zijn band bij de Vlonder sinds de wijkaccommodatie in 1988 werd geopend. De band ging eerst als The Honkeytonk Hero’s door het leven en werd later omgedoopt tot Black Velvet. “Daar zit niet echt een verhaal achter, we moesten gewoon een naam hebben.” Het muzikale viertal sleutelt iedere donderdagavond aan nummers van Creedence Clearwater Revival, Rowwen Hèze en nog veel meer. Chris is de frontman en oprichter van de band. Hij zingt en begeleidt op gitaar. De muzikanten hebben al een aantal goed bezochte optredens binnen en buiten de Vlonder op hun naam staan.

“Pas toen ik in 1977 in deze wijk (Hoogvonderen) kwam wonen, begon ik muziek te maken. Ik was toen 38 en dat was wat aan de late kant om muzikant te worden, vandaar dat ik geen sologitaar speel, dat kreeg ik niet zo snel onder de knie”, lacht Chris. “Gelukkig heb ik een echte gitarist gevonden. Zelf houd ik het bij de akkoorden.”

Gezellige mix

Hoogvonderen is volgens Chris een wijk met van alles wat. Alle leeftijden en alle soorten woningen zijn vertegenwoordigd. Van baby’s tot bejaarden en van bescheiden rijtjeshuizen tot vrijstaande villa’s. “Er wonen veel mensen met wortels in andere Roermondse wijken. Hoogvonderen is een gezellige mix van mensen.”

Chris zat in de wijkcommissie die meedacht over hoe de Vlonder eruit moest komen te zien. “We zagen het groot, met een bepaalde indeling, een podium en sportruimte. Helaas vond de gemeente onze wensen te duur, dus het gebouw is niet helemaal zoals gehoopt. Vooral de indeling is naar mijn mening minder praktisch dan zou kunnen. Gebrek aan bergruimte is een ander minpuntje.”

Kast bezet

Door omstandigheden is de band een keer een jaar gestopt. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan. Dus klopten we opnieuw aan bij de Vlonder. Helaas bleek de kastruimte waar de drummer zijn instrument altijd stalde, niet meer beschikbaar.

De drummer is daarom gestopt, want telkens in- en uitladen zag hij niet zitten. De toetsenist neemt een deel van de percussie over, door drumpartijen op keyboard te programmeren, maar dat werkt alleen bij eenvoudige rechttoe rechtaan nummers zonder tempowisselingen of breaks. Hopelijk vinden we een oplossing om straks weer als vijftal te kunnen repeteren en optreden.”

Perfecte repetitieruimte

Op de niet zo logische indeling en het ontbreken van kastruimte na, is Chris erg te spreken over de zalen en lokalen in de Vlonder. “De repetitieruimte is voor ons perfect. Wij maken er met veel plezier muziek waar verder niemand last van heeft.

De meeste ruimtes zijn pas gerenoveerd, de muren geverfd, nieuwe vloeren gelegd. De Vlonder heeft een fijne bar, alles ziet er goed uit, het personeel is vriendelijk en de sfeer is gezellig. Maar ik heb de indruk dat de toeloop minder wordt. De Vlonder bracht echt mensen bij elkaar, nu is het meer ieder clubje voor zich. Een paar jaar geleden zaten er altijd nog mensen aan de bar als we klaar waren met repeteren, nu is het stil. Hopelijk komt die schwung weer terug.

Alle faciliteiten om hier iets te organiseren, zijn aanwezig.”

Meer weten over de mogelijkheden bij de SWAR? Neem dan contact met ons op via 0475-336712 of kijk eens in de agenda van de verschillende wijkaccommodaties. 

Chris Bremmers gebruiker De Vlonder

Laat een reactie achter